Ekran Kartımdan Görüntü Gelmiyor.

Konu, 'Ekran Kartları' kısmında Guapox tarafından paylaşıldı.

  1. Guapox

    Guapox Tekno Stajyer

    Kayıt:
    11 Ocak 2018
    Mesajlar:
    2
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Olay benim kasamı temizlememle başladı. Tüm prizleri çektim kasanın kapağını açtım temizledim filan sonra bilgisayarı açamaya çalıştım ama açamadım. Meğer güç kaynağında elektrik kalmış ve ben anakarta dokununca statik elektriklenme olmuş. Bu yüzden de bilgisayar kısa devre yapıp hiç açılmadı. Sonra anakarttaki 12 pin ve 4lü pini söktüm açma düğmesini 7-8 kere bastım sonra tekrar kurudum bilgisayarı bu seferde ekran kartımdan görüntü gelmemeye başladı fakat onboard girişine takınca görüntü geliyor. Geçenlerde de ekran kartımı söküp arkadaşımın bilgisayarında taktığımda çalışıyordu. Sizce problem neyde olabilir yardım ederseniz sevinirim...

    Bilgisyarın Özellikleri

    İşlemci: İntel İ3--4160CPU 3,60GHz 1150 Soket
    Ram: Gskill 8GB Ripjawsx DDR3 1600MHz CL9 Tek Modül
    Anakart: MSİ H81M-P33 (MS-7817)
    Ekran Kartı: Evga GT730 Low Profile DDR3 2GB 128Bit Nvidia Geforce DX11
     
  2. Ugur

    Ugur Tekno Mod Yetkili Kişi Tekno Mod

    Kayıt:
    22 Kasım 2016
    Mesajlar:
    1.761
    Beğenilen Mesajlar:
    329
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    İstanbul
    Harici ekran kartını kullanmadan, anakartın kendi ekran kartından görüntü almayı denedin mi ?
     
  3. Guapox

    Guapox Tekno Stajyer

    Kayıt:
    11 Ocak 2018
    Mesajlar:
    2
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Evet anakartta ki girişine çıkınca sorunsuz çalışıyor fakat bu sefer de işlemciye fazlasıyla yük biniyor buda arada kasmasına ve donmasına neden oluyor.
     
  4. Ugur

    Ugur Tekno Mod Yetkili Kişi Tekno Mod

    Kayıt:
    22 Kasım 2016
    Mesajlar:
    1.761
    Beğenilen Mesajlar:
    329
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    İstanbul
    Ekran kartın arıza yapmış sanırım. Bilgisayarcıya göstermeni tavsiye ederim.
     

Sayfayı Paylaş